Deákvári főút 27-33 fűtéskorszerűsítés

A Deákvári főút 27-33 szám alatt 2020. őszén megvalósul fűtéskorszerűsítés során termoszelepek és rádiós leolvasású, „okos” költségosztók kerültek felszerelésre, amik lehetővé teszik a fűtés szabályozását és a lakásonkénti, egyéni elszámolást. A beruházást a lakásszövetkezet állami támogatásból, és a korábbi években gyűjtött megtakarításból finanszírozta, a lakástulajdonosoknak semmit nem kellett befizetni.

Az azóta eltelt fűtésszezonok tapasztalata alapján a korszerűsítés lakásonként átlagosan év 24 ezer forint megtakarítást hozott a lakástulajdonosoknak, túl azon, hogy növelte a lakásaik értékét.

A pályázat előfeltétele volt, hogy 2. sz. részközgyűlés a 2020. március 06. napján megtartott szavazáson megszavazta, hogy a lakóközösség pályázatot nyújtson be az Otthon Melege Program ZFR-TÁV/2019 kódszámú Okos költségmegosztás alkalmazásának elterjesztése, radiátor csere alprogram keretében.

A lakásszövetkezet a szükséges terveket megrendelte, a pályázatot elkészítette és benyújtotta. A pályázott állami támogatást elnyertük, és beruházás megvalósult.

Pályázati azonosító: ZFR-TAV-19-614380

A felújítás teljes költsége: 11.512.410 Ft
Az előzetesen számított támogatás összege: 6,906,825 Ft
A lakások tulajdonosai által vállalt saját erő összege 6,906,825 Ft
ebből:

  • számlapénz: 732,150 Ft
  • alapok, megtakarítások: 6,174,675 Ft
  • hitel: 0 Ft
  • lakástulajdonosok célbefizetése: 0 Ft
  • egyéb forrás: 0 Ft
A ház fölszintjén, a fűtésvezetékekbe Honeywell strangszabályozó szeleppárok kerültek beépítésre
A lakásokban a radiátorokra Danfoss RA-N típusú szelepek, RAE típusú termofejek és RLV visszatérő ági csavarzatok kerültek beépítésre
A radiátorokra rádiós leolvasású költségosztók kerültek felszerelésre
A rádiós költségosztók adatait az épületben elhelyezett adatgyűjtő berendezések gyűjtik, és mobil interneten juttatják el a szolgáltatónak. A rendszer alkalmas arra is, hogy a jövőben felszerelt „okos” vízórák adatait is kezelje
Közösségi média