Jó tudni

Sárgacsekk befizetése QR-kóddal

A 2021 decemberétől kiadott sárga csekkeken QR kódot is talál a felhasználó. A QR-kód biztonságos és kényelmes megoldás. Mobileszközéről bankkártyájával fizetheti QR kóddal ellátott csekkjeit. A használata nagyon egyszerű.

(tovább)

A távfűtés elindításáról, leállításáról, és a radiátorcserékről

A távhőszolgáltatás rendelkezésre állási időszaka minden év szeptember 15-től a következő év májusának 15-ig tart. Ezen időszakban a fűtésrendszert érintő (pl. lakásfelújítás miatti) szerelési munkák nem engedélyezhetők.
(tovább)

A költségosztókról

Egy 2012-ben elfogadott uniós irányelv szerint az Európai Unió tagállamaiban 2016 december 31-től kötelező megoldani a központi- és távfűtéses épületekben az egyes lakások külön-külön történő hőfogyasztás-mérését, vagy ahol az egyedi fogyasztásmérők használata nem kivitelezhető, a fűtési költségosztókat kell alkalmazni.  A lakásszövetkezet Facebook oldalán ezzel kapcsolatban rövidkeírások látottak napvilágot, ami szerkesztett formában itt is közzéteszünk.
(tovább)

Gyűjtőkémények ügye

A lakásszövetkezet egyes épületeiben az 1960-as években épült gravitációs gyűjtőkémények vannak (Sirály utca, Gombási út, Zöldfa utca).  1986-ban betiltották az effajta kémények építését. A meglévő kémények további üzemeltetése sok gondot okoz.
(tovább)

A gáztűzhelyek cseréjéről

A gáztűzhelyek cseréje nem tervköteles. A gázkészülék nem tervköteles cseréjét a 11/2013. (III. 21.) NGM rendelet 6.§ -a szabályozza. A cserét kizárólag feljogosított gázszerelő végezheti.
(tovább)

Beázó erkélyek

Egy elkészült, de a vízzel szemben védtelen rétegrend esetén a felhasználónak már mindegy, hogy elmaradt-e a kent szigetelés beépítése vagy kivitelezői hiba következtében áznak a rétegek és az alsó helyiség, illetve fagynak fel a lapok. Egy dologra vágyik, hogy a megfelelő szakember oldja meg ezt a problémát.

(tovább)

A váci Ibolya, Rezeda és Rozmaring utcai sorházi lakások jogállása

Többször érkezik a lakásszövetkezethez kérdés, kérés a címbeli ingatlanokkal kapcsolatban. A kérdéseket a lakásszövetkezet szorgalmasan megválaszolja, a kéréseket a pedig rendre visszautasítja. A téma ismétlődő jellegére való tekintettel célszerűnek tartjuk az alábbiakat közzétenni, hogy előzetesen bárki ismereteket szerezhessen az ügyben. Javasoljuk, hogy a szóban forgó ingatlanokkal kapcsolatos mindennemű döntését alaposan fontolja meg! 

(tovább)

Közösségi média