Zöldfa utca 4 kémény

A Zöldfa utca 4-ben gravitációs gyűjtőkémények vannak, amiknek az üzembentartása manapság szerfelett aggályos (erről bővebben itt). Itt is az történt, hogy az egyik lakónál a szénmonoxid-érzékelő jelzett, ő kihívta a TIGÁZ-t, és kikapcsolták a gázszolgáltatást az épületben.

Kiszállt a katasztrófavédelem, a lakók a tévét is kihívták. Erre az egyik kéményeprő azt mondta: sorba álltak pofonért, hát megkapták. Viszont lett nagyon alapos kéményvizsgálat, és a kéményeket letiltották.

Ezután elkezdtük a gázhálózat felújítását és a fali vízmelegítők lecserélését villanybojlerekre. A lakásszövetkezet a lakásokon belüli villanyszerelést is magára vállalta, hogy ezzel is segítsük a lakókat. Ez valójában a lakástulajdonosok feladata lenne. Tanulság: a pokolba vezető út is jószándékkal van kikövezve, a lakóknak nem kell segíteni! Csak annyit kell tenni, amennyit a törvény szerint feltétlenül muszáj. Miután néhány lakó kitalálta, hogy az egész gázelzárás ügy csak azért lett, mert az elnök így intézte, becsmérelték a szakemberek munkáját, és az egyik gázszerelő pénztárcáját is ellopták, ez a projekt megállt. A lakások negyedében már villanybojler van, a többiek meg majd talán észhez térnek a következő gázszünetnél.

Fontos: az első képen látható a gázóra helye látható (az órát a TIGÁZ leszerelte). A karos, ún. kúpos csapos elzárót mindenhol ki kell cserélni gyolyós csapra (második képen a sárga). Hogy miért? Mert ez a szabvány, oszt jó napot!

Közösségi média