Biztosítási kárbejelentés

Tisztelt Ügyfeleink!

A biztosítási károkat a Generali Biztosító online kárbejelentési felületén lehet megtenni. A kárbejelentéshez szükséges kötvényszám: 95845000625050700 (Zöldfa utca 4 esetében a 95840901341332900).

A biztosító a szerződés záradéka értelmében nem fizet ki semmilyen kártérítést a lakástulajdonosoknak automatikusan, tehát a kárbejelentés után ön pénzt nem fog kapni! Mivel ez a lakásszövetkezet biztosítása, nem pedig az öné, ezért a kifizetéshez a lakásszövetkezet hozzájárulása kell. A vonatkozó szabály értelmében hozzájárulást akkor adhatunk, ha az érintett lakásnak nincs fenntartási díj tartozása. Feltétel továbbá, hogy a károsult a szemle után készült kárfelvételi jegyzőkönyvet, és a kárról készült fényképeket a lakásszövetkezet részére e-mailben küldje meg a info@dlszvac.hu e-mail címre.

Abban az esetben, ha a tulajdonosnak díjtartozása van (vagy a kért adatokat, jegyzőkönyvet és fotókat nem küldte meg) a kifizetést engedményező nyilatkozatot nem tudjuk kiadni. Ez esetben a biztosító a lakásszövetkezet részére fizeti ki a kártérítést, amelynek összegéből a tartozást levonjuk, és – ha van maradék – a fennmaradó részt a lakástulajdonos bankszámlájára tovább utaljuk. A levont összeget a tulajdonos tartozására könyveljük. Ez azonban nem mentesíti a tulajdonost, és kárenyhítési kötelezettségét nem mérsékli.

Közösségi média