Kárász utca 17-19 tető

Az alapos és hosszadalmas előkészítő munka célja az volt, hogy egy nem építésiengedély-köteles felújítás keretében a meglévő fedélszéket megerősítsük, a cserepezést és a lécezést cseréljük. A munkát statikus, faanyagvédelmi szakértő, építész tervező, és műszaki ellenőr segítette. A padlás födémsíkban kőzetgyapot hőszigetelést kapott.

Az alábbi dokumentációk tartalmazzák a statikai szakvéleményt és az árazatlan költségvetési kiírást. A kivitelezésre kiírt pályázatra jelentkező vállalkozóknak az árazatlan kiírást kellett beárazni, az abban írott mennyiségekkel. Később, a kivitelezés során szerzett újabb információk alapján kisebb eltéréseket kellett eszközölni a tervtől, amiket a műszaki ellenőr jóváhagyott és az építési naplóban rögzített. Ezek a módosítások elsősorban azt célozták, hogy a cirka 40 év alatt állandósult szerkezetet minél kevésbé kelljen megmozdítani, és ne keletkezzenek az erőjáték megváltozása miatt újabb mozgások a fedélszékben.

A dokumentumokban a nevek azért vannak kitakarva, hogy a lakásszövetkezetünkben élő, módszeres rágalmazásra és feljelentgetésre szakosodott agyalágyult vén faszfejek és kiöregedett prostituáltak ne cseszegessék a mérnököket. Ugyanezért nem adunk itt tájékoztatást a műszaki ellenőr személyéről és a kivitelezőkről. Szíves megértésüket köszönjük!

A magastető állapotértékelő szakvéleménye és felújítási javaslata

Szerkezetvizsgálati dokumentáció és felújítási javaslat

Képek az építésről

A képeken először az eredeti állapot látható, majd a felújítás folyamat és a kész tető.

Közösségi média