Tájékoztató vállalkozóknak

Tisztelt Partnerünk!

Ha önt érdeklik a lakásszövetkezet által meghirdetett munkák

Akkor a bal oldali menüben böngészve találja meg aktuális felhívásainkat.

Ha ön árajánlatot szeretne tenni

A gazdasági helyzetre való tekintettel megértjük, hogy sokan keresnek meg bennünket ajánlatokkal, sokan szeretnének munkát kapni tőlünk. A Deákvári Lakásfenntartó Szövetkezet csak számlaképes, szakképzett és bejelentett munkaerővel dolgozó, köztartozásmentes egyéni és társas vállalkozásoktól tud számlát befogadni. Az ajánlattevő vállalkozó hátterét a Felügyelőbizottság minden esetben ellenőrzi. Kérjük, erre legyen tekintettel, mielőtt ajánlatával megkeres bennünket.

Ha lakáson belül munkát végez

Ha ön nem a lakásszövetkezet megbízásából dolgozik valamely lakóépületünkben, hanem lakáson belüli munkát végez a lakástulajdonos megrendelésére, akkor kérjük, tartsa szem előtt, hogy nem önálló családi házban, hanem egy szövetkezeti tömbházban dolgozik.

A törvény szerint a lakásszövetkezet tulajdonában állnak az az épület épületszerkezetei; a közös használatra szolgáló területei és helyiségei; a központi berendezések és gépészeti rendszerek (fűtő, hőellátó – ideértve a magántulajdonban álló lakásokban lévő fűtőtesteket, azok szabályzó és elzáró szerelvényeit is –, vízellátó-, szennyvízelvezető, és gázvezetékek – a magántulajdonban álló lakásokban lévő első elzáró, leválasztó, ill. szakaszoló szerelvényekig –, szellőző, hírközlő, híradástechnikai, és felvonó berendezések, villamosenergia-ellátó vezetékek – az áramszolgáltató és a fogyasztó által külön szerződésben megállapított csatlakozási pontig –, villámhárító-, tűzvédelmi- és tűzivíz-vezetékek rendszerek és vezetékek, stb.); az épülethez tartozó földrészlet, és a földrészleten található egyéb építmények (kerítés, támfal, saját használatú út, járda, kerti építmények és berendezések stb.)

Mindez azt jelenti, hogy amennyiben a lakáson belül végzett felújítás során a felsorolt dolgokon változtatást eszközöl, úgy önnek a lakásszövetkezet írásos engedélyével kell rendelkeznie, amelyet a munkát megrendelő lakástulajdonosnak kell beszereznie az ön számára.

A radiátorok cseréjéhez a Váci Távhő Kft. írásos hozzájárulása, valamit – különösen az egycsöves fűtések esetében – épületgépész szakvélemény szükséges.Amennyiben a munkák során a hideg- vagy melegvíz vízórák leszerelése szükséges, úgy a munka megkezdése előtt a lakásszövetkezet gondnokát időben értesíteni kell, aki a plombabontás előtti állapotot a helyszínen dokumentálja. A munka elvégzése után a vízmérők plombálásáról haladéktalanul gondoskodni kell (melegvíz estében a Váci Távhő Kft., hidegvíz mérő esetén a DMRV Zrt. kijelölt alvállalkozói).

Amennyiben a munkák elvégzéshez segítségre, tájékoztatásra, alaprajzra vagy más műszaki rajzra van szüksége, lehetőségeinkhez mérten készséggel állunk rendelkezésére!

Böngésszen tovább bártan, és ha kérdése van, a Kapcsolat űrlapon megírhatja!

Közösségi média