Szünetel az ügyfélfogadás, ügyelet van!

Tájékoztatjuk Önt, hogy Magyarország Kormánya által elrendelt vészhelyzetre tekintettel, valamint a központi intézkedés hatékonyságának biztosítása érdekében 2020. március 16-tól határozatlan ideig szünetel a személyes ügyfélfogadás a lakásszövetkezet irodájában. Előre bejelentett időpontokban sem fogadunk ügyfeleket.  Az alábbi elérhetőségeken kereshet meg minket a személyes ügyfélfogadás mellőzésével:

Postacím: Deákvári Lakásfenntartó Szövetkezet, 2601 pf. 13.

Telefonszám: +36-27-302-558

E-mail: 

biztosítási ügyekben: ,
tulajdonosváltozás esetén:

Webes kapcsolat űrlap: http://lakasszovetkezet.info/kapcsolat/

Facebook: https://www.facebook.com/deakvari.szovetkezet/

Mestervonal 24, 24 órás vészhelyzeti hibaelhárítás a hét minden napján: +36-1-458-4452

Az irodai telefonon érkező hívásokat nem minden esetben tudjuk azonnal fogadni, mert nincs elég emberünk ehhez. Ha ön egyetlen csengetést hall, majd megszakad a kapcsolat, akkor felesleges újra hívni, az automata regisztrálta a hívást. Ha olyan telefonszámról hív, aminél a hívószám kijelzése engedélyezett, akkor visszahívjuk. (A legtöbb mobilszám ilyen. Ha nem, akkor a hívott telefonszám elé tárcsázáskor a *31# számokat kell írni, pl. így: *31#+3627302558. Ekkor a telefon csak ennél a hívásnál elküldi az ön hívószámát a hívott fél részére.) A lakásszövetkezet elnöke is közvetlenül hívható a +36 20 2345-264 mobilszámon, ebben az esetben is érvényesek a visszahívásról írottak. Kérjük a megértését és együttműködését!

Mestervonal 24 – éjjel-nappali ügyelet

A 24 órás vészhelyzeti hibaelhárítás használatával kapcsolatban kérjük olvassa el http://lakasszovetkezet.info/hibabejelentes/ oldalon található fontos információkat!

Az ügyelet az alábbi szolgáltatásokat nyújtja: víz-, gáz-, fűtésszerelő; zárjavító; duguláselhárító; villanyszerelő; tetőfedő; üveges.

Ha otthonában vészhelyzet alakul ki, akkor a Mestervonal-24 munkatársai a lehető legrövidebb időn belül megbízható szakembert küldenek a helyszínre, aki elhárítja a bajt, és visszaállítja a megszokott életvitel feltételeit. Önnek a helyszínen a limit erejéig nem kell fizetnie! Az EA munkatársai a vészhelyzetnek nem számító esetekben (pl. redőnyjavításhoz) is szívesen ajánlak megbízható szakembert.

A szolgáltatáshoz szükséges kötvényszám: 95845000625050700 (Zöldfa utca 4. esetében a 95840901341332900) (Egyik-másik lépcsőházban még a régi kötvényszám van kiírva, az nem jó! Ha tehetik, kérjük javítsák ki. Köszönjük!).

Ügyintézéssel kapcsolatos tudnivalók

A sárga csekkek befizetése során lehetőség szerint minél kevesebb alkalommal menjenek postára! A fenntartási díj fizetésére lehetőség van a sárga csekk mellett banki átutalással és csoportos beszedéssel is. Csoportos beszedéshez a lakásszövetkezet azonosítója: A10112865. A lakástulajdonos/fizető azonosítója a 8 jegyű törzsszám, amit a sárga csekk jobb felső sarkában is megtalál. A sárga csekket e-bankon keresztül is be lehet fizetni! Bankszámláról való utalás esetén a bankszámlaszám a csekken is megtalálható: 10401103-50526572-84661003. A közlemény rovatban a nyolc jegyű törzsszámot kell feltüntetni! Ha önnek nincs bankszámlája, lehetőség van arra is, hogy hozzátartozója, közeli barátja fizesse be a díjat. Ebben az esetben is az előbbiek szerint a nyolcjegyű törzsszám feltüntetésével kell jelezni, hogy melyik lakáshoz tartozik a befizetés.

Tulajdonosváltozás esetén szükséges tennivalókat a http://lakasszovetkezet.info/lakasvasarloknak/ oldalon olvashatja.  Nincs szükség személyes megjelenésre, minden elintézhető elektronikusan. A kellemetlenségek elkerülése érdekében az eladást célszerű egy-két héttel korábban bejelenteni. Fontos, hogy az eladó tartozásmentességi igazolást kérjen a lakásszövetkezettől. Ezt 5 évig meg kell őrizni, egy példányt pedig a vevő (vagy annak ügyvédje) részére átadni. Ne tessék arról álmodni, hogy a lakást tartozással is el lehet adni, és ezt meg tetszik úszni, mert a járványhelyzetben senki nem fog erre figyelni. Tetszik tudni öt év az elévülési idő, és az alatt megtaláljuk…

Biztosítási kárbelejentés esetén ne menjen a bizotosítóba! A kárbejelentést e-mailben intézheti. Az e-mailben röviden le kell írni a káreseményt, a káresemény helyét (lakás címe), meg kell jelölni ki a károkozó (pl. szomszéd leáztatásnál), meg kell adni a károsult nevét, címét, mobiltelefonszámát, e-mail címét, születési idejét (nem tudjuk minek, de ez is kell), a bankszámlaszámot, ahová a kártérítés összegét kéri.

Lépcsőházak takarítása során a szokásos módszerek használata elegendő: fertőtlenítő-mosószeres vízzel (pl. Domestos), felmosás hetente, a korlátok, a kilincsek lemosása elegendő. A kaputelefonok billentyűzetét, a lépcsőházi villanykapcsolókat, kilincseket, liftgombokat lehetőleg gumikesztyűvel nyomkodjuk (vagy utána gyorsan mossunk kezet)!

Nincs szükség speciális vírusellenes szerekre, és az emberek és háziállatok egészségére veszélyes, mérgező fertőtlenítőszerek (pl. klór-dioxid) alkalmazására. Ha a lépcsőház közössége szakember által végzett fertőtlenítést kér a költségeket a lakástulajdonosoknak meg kell előlegezni, mert a költségvetésben ilyen kiadást nem terveztünk. Számítani lehet arra, hogy a vészhelyzetet kihasználó csalók jelennek meg, akik különféle fertőtlenítési eljárásokat ajánlgatnak jó pénzért. Biocid vegyszerekkel fertőtlenítést csak az Országos Tisztifőorvosi Hivatal (OTH) engedélye alapján lehet végezni. Közös használatú terekben fertőtlenítést csak szakképesítéssel rendelkező személy végezhet, a hatóság által engedélyezett szerrel és a Nemzeti Népegészségügyi Központ, illetve az illetékes járási hivatal felügyelete mellett. Felhívjuk a figyelmet arra, hogy az ajánlkozó „próbálkozók” ellen minden esetben büntetőeljárást kezdeményezünk.

Kérjük, hogy a lakásfelújítási munkákat lehetőleg szüneteltessék, és használják körültekintőbben a vécéket! Az elmúlt hetekben több olyan dugulás történt, amit a vécék helytelen használata okozott. Kérjük, hogy popsitörlőt, pelenkát, intimbetétet, nejlonzacskót, macskaalmot, építési törmeléket, szilárd éltelmaradékot stb. ne húzzanak le a vécében. Az elmúlt hónapok tapasztalata szerint a legtöbb épületen belüli hiba (fűtési probléma, dugulás, leázás stb.) a lakásokban, a tulajdonosok által engedély nélkül végeztetett szakszerűtlen felújítási munkáknak volt köszönhető. Az üzletek korlátozott nyitvatartása miatt nehézségek lehetnek anyagbeszerzésben. A hibák kijavítása nehézségekbe ütközhet, ezért az engedély nélküli lakásfelújítási munkák esetén a korábbinál szigorúbban kell eljárnunk.

Közösségi média